Педметний тиждень до Дня української писемності і мови

Традиційним у нашому ліцеї є проведення предметного тижня до Дня української писемності та мови. Цього року тиждень розпочався з написання ХІХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності..

  Радіодиктант розпочався 8 листопада 2019 року об 11 годині . Текст у прямому ефірі мав читати відомий мовознавець, автор підручників і посібників з української мови та літератури Олександр Авраменко, який складає текст диктанту останні 13 років. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису. Новим стало те, що текст можна було перевірити через 15 хвилин після його написання.

   Учні,викладачі та майстри виробничого навчання нашого навчального закладу зібралися для написання диктанту. Всі були зосереджені, навіть трішки хвилювалися. Коли до написання залишалося декілька хвилин вимкнули електроенергію… Це викликало ще більше хвилювання, але завдяки високому професіоналізму і умінню подолати перешкоди 23  учасники написали диктант « Від бересту – до «цифри».

Всі присутні удосконалили і поновили свої мовні навики і отримали багато позитиву.    

11 листопада було  проведено І- ий  етап Міжнародного конкурсу з української мови імені П. Яцика

. Переможцями стали:

I Тарковський Юрій 13 група
II Пелипенко Богдан 14 група
II Чорномаз Олена 6 група
ІІІ Пастухова Анна 14 група
ІІІ Котюк Дар᾽я 14 група

12 листопада були презентовані

Виставки: «Словники в нашому житті» ,«Знання і творчість-поруч ».

Присутні познайомились з різними видами словників,довідкової літератури,з предметами старовини, з виробами ,які створили учні .

Цікавою була виставка інформаційних літературних  проектів,присвячена Дню української писемності та мови. Відзначені проєкти груп:

7 та 5 групи;

14,13 та 4 групи;

6 та 9 групи

13 листопада був проведений конкурс  читців  до Дня української писемності та мови. Поезії у виконанні учнів звучали проникливо, щиро.

Кожен учасник показав індивідуальну манеру прочитання.

Ведучі свята Бермес Д., Ковальчук А. (4 гр.)

Учасники Залевська Д., Настенко А., Лісовецька М., (4 гр.), Пастухова К., Пастухова А., Котюк Д.  Мовчан Т. (14 гр.) Бомк В. (7 гр.)