Традиційне засідання педагогічної ради

31 серпня 2022 року в ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей» відбулося традиційне засідання педагогічної ради, на якому розглядалися ряд питань.

По першому питанню слухали директора ліцею Лисака Андрія Романовича, який відзначив роботу по модернізації та якісному наповненню матеріально-технічної бази, волонтерській роботі та інших напрямках, які успішно реалізовувалися впродовж 2021-2022 рр. Окремо визначені завдання на 2022-2023 рр, серед них є: продовження реалізації методичної мети, створення безпечних умов навчання під час військового стану, реалізація державних освітніх стандартів на компетентнісній основі, формування ефективної моделі змішаного та дистанційного навчання, підвищення рівня інформаційної компетентності викладачів та майстрів виробничого навчання, активізація участі в обласних та всеукраїнських конкурсах, спортивних змаганнях. Присутні переглянули відеофільм з матеріалами своєї роботи впродовж 2021-2022 н.р., який став, власне, підсумком виступу керівника.

Розглянуто План роботи закладу на 2022-2023 н.р., який нараховує розділи. Зокрема, закцентовано увагу на військово-патріотичному вихованні, вихованні громадянської позиції, а також на покращенні роботи в позаурочний час: участі в гуртках, секціях тощо. Виділено основні напрями внутріліцейного контролю щодо стану вивчення предметів та напрямків підготовки.

Окремим питанням було обговорення змін у навчальних програмах із загальноосвітніх дисциплін, відповідно до наказу №698 від 03.08.2022р.

Колективом затверджено педагогічне навантаження, а також схвалено закріплення майстрів, класних керівників за навчальними групами, голів методичних об’єднань, завідувачів кабінетами та лабораторіями.

Розглянуто питання організації роботи ліцею в 2022-2023 н.р., а саме: педагогічною радою схвалено навчання у періодах І семестру з 1 вересня по 30 листопада 2022 р., і в ІІ семестрі – з 15 лютого по 30 червня. Схвалено навчатися у шестиденному робочому тижні, обговорено щоденну кількість уроків та інші організаційні питання, пов’язані з цим. Педагогічною радою прийнято винести це питання на обговорення зборів трудового колективу. При цьому педагоги схвалили запропонований адміністрацією проект роботи у поточному році. Окремо виступив керівник цивільного захисту Рак Олександр Миколайович, який довів до присутніх інструкції щодо порядку дій учасників освітнього процесу у випадку сигналу «Повітряна тривога». Відбулася коротка дискусія-обговорення, уточнення, а саме: рух по маршрутах по території, місця входу, виходу в укриття та ін..

Важливим питанням було питання організації харчування здобувачів освіти на базі нашої їдальні. Виступила зав. їдальнею Перебийніс Лідія Володимирівна, яка познайомила із змінами в нормах харчування, представила присутнім проекти меню, а також повідомила про стан готовності їдальні до роботи у новому році. Заступник директора з виховної роботи Кучерук Алла Леонідівна повідомила про те, що діти пільгових категорій будуть харчуватися за кошти держави, інші бажаючі зможуть харчуватися на платній основі. При цьому у вартість харчування буде включено як вартість продуктів, так і затрати на енергоносії. Орієнтовна вартість харчування в поточних цінах складатиме: вартість обіду – в межах 30 грн, 3-х разового харчування – 60 грн на добу. Педагогічною радою вирішено довести цю інформацію до батьків і організацію харчування дітям не пільгових категорій здійснювати за заявою батьків здобувачів освіти.

Окремо обговорено питання та прийнято за основу Положення про індивідуальний навчальний план здобувачів освіти.

Під час засідання педагогічної ради прозвучав сигнал «Повітряна тривога», тому усі організовано спустилися в укриття та продовжили засідання.