Місячник цивільного захисту в ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей»

Згідно «Плану основних заходів цивільного захисту ліцею» з 17 вересня     2019 року  в  ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей» проходить „Місячник Цивільного захисту”.  Головна мета – роз’яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних і культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання учнів поводженню в екстремальних умовах.

      Для проведення Місячника цивільного захисту було розроблено та затверджено план заходів:

–    спеціальні тренування учнів І-ІІІ курсів та педагогічного колективу;

– виставки учнівських робіт з висвітлення знань з основ безпеки життєдіяльності, конкурс на кращу стіннівку з відповідної тематики;

– заняття з учнями щодо надання першої медичної допомоги в разі виникнення нестандартної ситуації;

 – демонстрація пізнавального матеріалу з питань пропаганди здорового, активного способу життя,

– конкурси з оцінки можливостей учнів орієнтуватися в надзвичайних ситуаціях, повсякденному житті, а також пропаганда і популяризація основ безпеки життєдіяльності.

Основні зусилля у розв’язанні питань стану цивільного захисту спрямовані на організацію навчання   учнів, постійного особового складу згідно з чинними програмами проведення спеціальних тренувань, навчання учнів  І-ІІІ курсів за програмою   предмету «Захист Вітчизни», а також на створення умов надійного захисту учасників  освітнього процесу в надзвичайних ситуаціях і забезпечення спроможності діяти у разі їх виникнення.

      Так, 1 жовтня 2019 року проведено екстрену навчальну евакуацію педагогів та учнів, технічних працівників   ліцею за сигналом «Увага всім!», розіграна ситуація «Пожежа в навчальному корпусі».

       Учні та педагогічний колектив за тривожним сигналом покинули навчальний корпус. Після рапорту про виведення всіх учнів із зони ураження, на стадіоні ліцею проведено майстер-клас за сприяння працівників Жмеринського ДСНС  щодо користування первинними засобами пожежогасіння для учнів та працівників навчального закладу. Фахівці радили бути обережними: на воді; під час стихійного лиха; при виявленні вибухонебезпечних предметів;  при поведінці з вогнем в екосистемах та побуті; при виявленні невідомих чи підозрілих предметів. Звернули увагу,  як правильно  використовувати засоби індивідуального захисту та діяти під час надзвичайних ситуацій і подій, швидко та якісно використовувати знання щодо надання само –  та взаємодопомоги.

Працівники  Жмеринського ДСНС практично продемонстрували  гасіння пожежі вогнегасником та спеціальними засобами,  які були поруч. Учні зрозуміли наскільки є важливими  чіткість  та правильність дій  у таких ситуаціях.

Педагогічний та учнівський колективи висловлюють щиру подяку працівникам Жмеринського ДСНС та керівнику Миронюку Василю Сергійовичу за проведення навчань.

Також, 9 жовтня 2019 року проведено об’єктове тренування ланки пожежогасіння у гуртожитку ДНЗ “Браїлівський професійний ліцей”. Під час тренування злагоджено відпрацьовано дії ланки поржежогасіння при пожежі в гуртожитку. Учасники діяли грамотно та чітко.