Шевченківський тиждень

До 210 річниці з Дня народження Тараса Шевченка, з метою вшанування пам’яті Великого Кобзаря, виховання любові та пошани до творчої спадщини поета, до рідної України, сприяння формуванню патріотизму, розвитку творчих здібностей здобувачів освіти, в ліцеї у період з 7 по 15 березня традиційно проведено Шевченківський тиждень.

Перші весняні дні для шанувальників літературної спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому.

Тиждень видався насиченим та цікавим: викладачами Тамарою Сваричевською, Оленою Кубицькою, бібліотекарем Наталею Волянською організовано виставку – експозицію « Зі сторінок «Кобзаря» зійшла Правди зоря», створено лайтпостер, скролли, превью, інстагрампортрет, віртуальну екскурсію «Дорогами великого Тараса».

Захоплюючий Шевченко – QR квест: «Шлях до Тараса Пізнаємо великого генія!», проведений серед трьох команд: «Кобзар», « Думи», «Тополя», спонукав до активної співпраці, виконання завдань на станціях: Кросворд «Біографічна », « Літературознавча» – QR – вікторина « З якого твору? « , « Хмари слів», « Музична », « Цікавинки». У підсумку перемогла команда «Тополя». Квест завершився чайною церемонією.

Загальноліцейний захід: «З думкою про Кобзаря», проведений з метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка, ведучими якого були Мукоїд Богдана та Майоров Денис, вкотре нагадав про трагічну долю митця, його невмирущу творчість. Зворушливо звучали поезії Т.Г. Шевченко у виконанні здобувачок освіти групи 13 – К: « Село » Бібко Дарини, «Садок вишневий біля хати» Христич Юлії, «Заповіт» Гончарук Дарини.

Також серед здобувачів освіти навчальних груп проведено флешмоб «Нас єднає слово Кобзаря».

Прийняли участь в творчому конкурсі буктрейлерів «Шевченкове слово – непереможна зброя». Номінація: «Співець людини, волі і свободи». Створено буктрейлер Мукоїд Богданою під керівництвом Сваричевської Тамари.

Минають роки, змінюються покоління, але слово Т. Шевченка – живе і вічне!