25 лютого – День української жінки (День українки)

25 лютого – День української жінки (День українки) – на честь дня народження найвідомішої української письменниці та громадської діячки Лесі Українки. Маємо своє українське свято, щоб вкотре продемонструвати світові не тільки національну колоритну красу українського жіноцтва, але й нашу велич, силу, мужність, готовність на самопожертву й героїчну боротьбу зі всяким злом, що схоче посягнути на все те, що нам найдорожче: на наших дітей, сім’ю, родину, дім, землю, країну!

В бібліотеці закладу пройшла виставка приурочена до дня народження видатної письменниці Лесі Українки, де зібрано книги, як про вивчення творчості письменниці так і самі твори, які доступні до читання в нашій бібліотеці.

З повномасштабним вторгненням ворога на наші українські землі, з новою силою звучить художнє слово видатної української письменниці, «А звемось просто українці, бо ми такими єсьмо». Саме українське слово стало матрицею творчості Лариси Петрівни Косач, ідентифікатором українки через етнонім, через націоналізм.