ТИЖДЕНЬ ЗАОЩАДЖЕНЬ

Економічні знання сьогодні потрібні всім, і здобувачі професійної освіти – не виняток. З проблемами економіки їх зіштовхує сучасне життя.

З 30 жовтня по 6 листопада 2023 року ліцей долучився до Всесвітнього тижня заощаджень, в якому щороку беруть участь більше 100 країн світу. Національний банк України є офіційним координатором проведення заходів в Україні.

Так, 31 жовтня 2023 року Інститут спеціального зв’язку та захисту інформації КПІ ім. Ігоря Сікорського та Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України провели всеукраїнський онлайн-урок із кібербезпеки для учнів та студентів закладів освіти України. Мета уроку — пояснити виклики, які стоять перед українцями, на прикладі кібератак та сформувати компетенції кібергігієни. Працівники ліцею та здобувачі освіти також доєдналися до уроку.

Викладачем Ковтун Л.А. в рамках Тижня проведено змістовні виховні заходи у групах 1, 2 та 3 курсу «Про що можуть розповісти гроші”, урок фінансової грамотності «Кредит-мої права та обов’язки», також цікавою була бесіда «Економіку вивчай – заощадливим ставай». Метою заходів є – підвищення фінансової грамотності здобувачів освіти, формування правильних фінансових звичок та раціонального підходу до витрат.

Викладачем Похолюк І.Л. було проведено Веб-квест “Мандри країною “Економіка” між здобувачами освіти першого курсу, де здобувачі освіти мали можливість позмагатись на швидкість у знаннях економічних процесів, термінів, показати свою вправність у вгадуванні портретів, зображених на грошових купюрах тощо. За підсумками проведеного Веб-квесту призові місця розподілились наступним чином: 1 місце – здобувачі освіти групи 13-К, 2 місце – здобувачі освіти групи 11-Е, 3 місце – здобувачі освіти групи 12-С.

Викладач Похолюк І.Л. також провела змагання на швидкість розгадування кросворду “Економіка України” між здобувачами освіти другого курсу, перемогу в якому здобула група 21-Е.

Брали учать у проведенні низки інтерактивних заходів від Національного банку України: вебінарів, майстер-класів, екскурсій до Музею грошей Національного банку, презентації освітньої онлайн-платформи «Гаразд» та навчальних матеріалів із теми заощаджень.

Тиждень був насиченим та цікавим!