ПРОФІЛАКТИКА ШКІДЛИВИХ ЗВИЧОК

Практичним психологом Булах Аллою та соціальним педагогом ліцею – Калмацуй Наталією 9.11.2023р. було проведено просвітницький захід, присвячений «Профілактиці шкідливих звичок».

Метою заходу було формування в учнів уявлень про небезпечність вживання алкоголю, паління (електронні сигарети), наркотики. Навчання метода самооцінки, контролю стану і рівня здоров’я.

Головна цінність суспільства – життя і здоров’я людини. В умовах ускладнення життя, міжособистісних зв’язків і стосунків державний курс освітньої політики в Україні передбачає пропаганду здорового способу життя, виховання молодого покоління.

Підліткам із властивими їх віку чуттєвістю виявляються найбільш незахищеними і психологічно безпомічними перед життєвими труднощами. Не маючи достатніх навичок для їх рішення, не вміючи чи небажаючи обирати адаптивні способи зняття напруги. У зв’язку з цим велика увага приділяється проблемі адикції і адекватної поведінки підлітків, яка, як одна з форм деструктивної (руйнуючої) поведінки, наносить шкоду не тільки молоді, а й усьому суспільству.

Найбільш акцентовану увагу було спрямовано на попередження шкідливих звичок.

Кожен присутній зробив для себе висновки для того, щоб шкідливі звички замінити на корисні.

Краще мати корисні звички, бути здоровими та щасливими!