ПРОДОВЖУЄМО СПІЛКУВАТИСЯ З ПРАВООХОРОНЦЯМИ

Превентивна робота із попередження правопорушень серед здобувачів освіти є пріоритетною у роботі нашого закладу.

Нашими головними помічниками у такій важливій справі є працівники Жмеринського районного відділу поліції УМВС України.

Важливо, що саме вони цього разу стали ініціаторами зустрічі.

12 жовтня 2023 року здобувачі освіти ліцею зустрілися з старшою інспекторкою ювенальної превенції Людмилою Вінницькою та поліцейськими офіцерами громади Богданом Рубанським та Михайлом Божою.

Молодь дізналася про види й підстави адміністративної відповідальності неповнолітніх та малолітніх осіб, зокрема, куріння тютюнових виробів та електронних сигарет у громадських місцях і на території закладу освіти, розпивання алкогольних та слабоалкогольних напоїв, уживання нецензурної лексики, хуліганство. Оскільки багато учнів ліцею є неповнолітніми особами, їм акцентували увагу на особливостях настання адміністративної відповідальності. Так, було наголошено, що за вчинення хуліганських дій або крадіжки передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

В ході зустрічі здобувачі освіти почули поради щодо дотримання правил внутрішнього розпорядку в ліцеї та на його території. Інспекторка та поліцейські офіцери громади дали учням змістовні відповіді на запитання, які виникали під час бесіди.

Також випускники ліцею, які навчаються на третьому курсі, познайомилися із закладами освіти, які здійснюють підготовку поліцейських в нашій державі.