Вшанування пам’яті жертв Голокосту

У вересні український народ схиляє голову перед жертвами Голокосту. Щорічно в ліцеї ми вшановуємо пам’ять перед жертвами цього нелюдського злочину нацистів у Другій світовій війні. І далі за текстом.

Цьогоріч що ми організували пішохідну екскурсію до меморіалу жертв євреїв в смт Браїлів, конференцію «Геноцид – загроза людству!», демонстрацію відеоматеріалів щодо даних подій.

Під час екскурсії здобувачі освіти ознайомилися із подіями, що відбувалися в селищі Браїлів в роки Другої Світової війни. Хвилиною мовчання вшанували загиблих. Біля меморіалу запалено свічки пам’яті.

Пізнавальною була конференція «Геноцид – загроза людству!», яка поєднала історичні матеріали минулого і сьогодення. Прозвучали літературні твори про жахливі події людства. Молодь дізналася про творчість письменників, які описали трагічні події.

Здобувачі освіти групи 13-К Катерина Пастухова та Дарина Гончарук презентували дослідження «Геноцид – загроза людству!». В роботі використано документальні матеріали Українського Інституту Національної Пам’яті, дослідження місцевих краєзнавців, зокрема, потужна дослідницька робота кандидата історичних наук М.Смірнова «Браїлів: погляд крізь століття».

Членами гуртка «Рідне слово» та «Родина» організовано книжкову виставку «Геноциду – ні!».

Глибоко, проникливо звучала поезія П.Целана «Фуга смерті» у виконанні учениці групи 13-К Богдани Мукоїд.

Учасники конференції ознайомили присутніх з дослідженнями про геноцид як загрозу людству. Спікерами були: Яна Циганська, Єлизавета Твардовська, Юля Стемпель (група 23-К), Юля Христич (група13- К), Арсен Жаглюк, Максим Ховавко (група 21 – Е).