ТИЖДЕНЬ З ПРОФЕСІЇ «КУХАР. КОНДИТЕР»

Насиченим на цікаві проєкти, конкурси, майстер-класи видався тиждень з професії «Кухар. Кондитер».

Розпочали його з конкурсу стіннівок на тему «Я в професії» серед навчальних груп першого, другого та третього курсів. Переможцями стали здобувачі освіти групи 32-К.

А майстер виробничого навчання Яніцька Лідія Миколаївна провела ліцейний етап конкурсу «Гарбузовий маєток » в рамках кулінарного on-line конкурсу «Гарбузовий Маєток 2023». Здобувачі освіти групи 15-ТК готували страви з гарбуза за авторськими рецептами.

Переможцями стали Петровська Юлія, яка приготувала «Суп-пюре з гарбуза» та «Кашу гречану з гарбузом», а також Рабаді Тетяна, яка приготувала «Кекс з гарбуза». Роботи переможців беруть участь у кулінарному on-line конкурсі «Гарбузовий Маєток 2023».

Майстер виробничого навчання Макогон Оксана Вікторівна приготувала смачні та креативні торти з гарбуза, які також приймають участь у on-line конкурсі.

У конкурсі на кращу газету на тему «Гарбузовий маєток» перемогу здобула група 15-ТК.

Продемонструвати свої знання та навики з професії «Кухар», помірятися своїми силами у професійних знаннях, позмагатися за звання «Кращий за професією» здобувачі освіти групи 23-К мали можливість на конкурсі фахової майстерності, який провели майстер виробничого навчання Пастухова Оксана Миколаївна та викладач спецдисциплін Ярошевич Зоя Миколаївна.

Змагалися у наступних турах: робили тестові завдання, складали серветки, виконували просту нарізку овочів, готували страву «М’ясо пікантне» у поєднанні з гарнірами комбінованими та складними.

Переможцями стали:

І місце – Доїзжак Дарина

ІІ місце – Сігарьова Діана, Доїзжак Олександра

ІІІ місце – Шевчук Надія

Цікавий та захоплюючий інтелектуальний брейн-ринг «Найкращий знавець кулінарії» провела викладач Ярошевич Зоя Миколаївна. Змагалися команди «Ерудит» і «Смаколики» у 6 турах, серед завдань були: конкурс «Врятуй страву», де слід було виправити помилки в рецептах, конкурс «Пізнай мене», де за переліком продуктів необхідно було відгадати страву тощо. За результатами інтелектуальної битви кращими знавцями кулінарних таємниць стала команда «Смаколики», на чолі з капітаном Покришкою Каріною.

На перервах здобувачі освіти ліцею мали можливість переглянути професійні майстер-класи майстрів виробничого навчання Пастухової Оксани Миколаївни, Гоцуляк Лесі Миколаївни та Яніцької Лідії Миколаївни.

Навчатися професії – це цікаво!