День Гідності та Свободи

В державному навчальному закладі «Браїлівський професійний ліцей» відповідно до плану виховної роботи було проведено ряд заходів з метою відзначення Дня Гідності та Свободи.

Відзначимо, що заходи проводились у змішаній формі освітнього процесу.

День Гідності та Свободи — день в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).

В честь свята у ліцеї проводились конкурси малюнків та плакатів між учнями навчальних груп  «Герої  нашого часу». Здобувачі освіти з натхненням та старанням готували свої художні роботи, дякуємо усім хто прийняв участь у цьому конкурсі та переможцями є:

І місце   —  Чорномаз Олена, гр. №6;

ІІ місце   —  Настенко Анастасія, гр. №4;

ІІІ місце  —  Мовчанюк Марина, гр. №3 та Холявіна Інна, гр. №7.

У дистанційному форматі проводився челендж читців поезії «Вшануємо героїв» . Учні навчальних груп з ентузіазмом приймали участь в конкурсі. Кожен хотів донести думку, що ми не повинні забувати про День Гідності та Свободи та вшановувати пам’ять, тих хто віддав своє життя за кращу долю України. Дякуємо здобувачам освіти, за чудове декламування віршів та відзначимо переможців:

І місце  —  Бомк  Вероніка, гр. №7;

ІІ місце —  Покришка Каріна, гр.№14 та Долинна Тетяна, гр. №14;

ІІІ місце  —  Надюк Юлія, гр  №10.

Грамоти усім учасникам конкурсів закладу до Дня Гідності та Свободи  будуть вручені адміністрацією закладу.  

Також дякуємо учням, що приєднались до проведення вищевказаних конкурсів:  Куниш Вероніці гр. №14, Августенюку Віталію Гр.№5, Хижуку Миколі гр.№14.

Майстри виробничого навчання та класні керівники навчальних груп, провели виховну годину «Небесна сотня. Герої, що змінили хід історії» , транслювали документальний фільм «Небесна сотня. Зима, що нас змінила». Здобувачі освіти з сльозами на очах переглядали фільм, що торкнувся до серця кожного. Учні пам’ятають події Революції Гідності, які розпочались у листопаді 2013 та продовжувались до лютого 2014 року, тому так боляче було переглядати та проживати знову моменти  болі та розпачу.

Небесна сотня

Небесна сотня – це Господні діти
Послало небо в допомогу нам.
Це дуже важко – ніде правду діти
Протистояти нашим ворогам.

Небесна сотня – це посланці Бога
За нас віддали всі своє життя.
І в них біла лише одна дорога –
Пішли навіки в майбуття!