Підсумки проведення місячника профілактики шкідливих звичок

   На виконання наказу по ліцеї від 31.01.2020р. за № 23-О «Про проведення місячника профілактики шкідливих звичок» та з метою формування навиків здорового способу життя, профілактики шкідливих звичок, запобігання адиктивної поведінки у підлітків та молоді,  в навчальному закладі з 03.02.2020 р. по 28.02.2020 р. проходив Місячник профілактики шкідливих звичок. 

   Так,  згідно Плану, в гуртожитку ліцею соціальним педагогом Кучер Ю.В. та практичним психологом Собчишиним О.В. було оформлено інформаційний куточок пропаганди здорового способу життя та профілактики шкідливих звичок «7 правил здорового способу життя», «Міфи та правда про здоров’я», «10 способів покращення самопочуття». Цікаві речі, сподіваємося, допоможуть зробити правильний вибір!

   Бібліотекар Колос Л.А. підготувала для здобувачів освіти книжкову виставку «Обери здоровий спосіб життя», мета якої – формування основ культури здоров’я, ознайомлення з кращими традиціями українського народу щодо збереження власного здоров’я, формування небайдужого відношення до стану здоров’я молоді в нашій державі.

   З метою виховання в учнів потреби в здоровому способі життя, відповідальності за своє здоров’я, виявлення шляхів підтримки і зміцнення здоров’я, виховання непримиренного ставлення до шкідливих звичок, пропаганди здорового способу життя, класними керівниками та майстрами в/н були проведені виховні бесіди на тему «Твоє здоров’я в твоїх руках».

     Вихователь гуртожитку Драчевська О.А. та медична сестра Клепач А.А. провели годину спілкування в гуртожитку на тему «Відповідальність починається з мене». Дружня атмосфера та надзвичайна активність учасників заходу приємно здивували!

   Здобувачі освіти прийняли участь у  вікторині на тему «Здоровим бути круто!» та тренінг «Мій вибір – життя без цигарки!».  Усвідомлення того, що здоров’я – розкіш для людини, найбільша цінність у житті. Як є здоров’я день при днині, можливість є йти до мети. Тоді є радість, щастя, диво, краса у крапельці роси. Тоді людина йде щасливо серед безмежної краси й чарівність світу відчуває для неї в хмурість – дні ясні. Вона всі труднощі долає й співає радісні пісні. Вона – здорова! Це чудово, бо їй нічого не болить. Вона добро творить готова і це прекрасно! Можна жить! – головна мета заходу!

     В ліцеї також проходила виставка-конкурс малюнків на антитютюнову та антиалкогольну тематику «Абетка здоров’я ». Приємно відмітити, що наші учні – надзвичайно креативні, кожна стінгазета – витвір уяви та необмеженості фантазії!

   Проведено виховні загальноліцейні заходи на теми «Я – особистість!» Кучер Ю.В. та Собчишин О.В; «Любов врятує світ» Кубицька О.В. та Похолюк І.Л. Щиросердечні зізнання у коханні, запальні танці, прекрасні вірші та пісні створили веселий настрій та затишну атмосферу в залі.

   27 лютого в ліцеї відбулася зустріч з лікарем-інфекціоністом Комунального некомерційного підприємства «Жмеринська центральна районна лікарня Жмеринської районної ради» Юсухно Інною Олегівною, яка розповіла про шкідливі звички молоді, відповідала на запитання учнів.

     В ліцеї також було проведено анкетування здобувачів освіти 1, 2, та 3 курсів про ставлення до шкідливих звичок, метою якого було – вивчення рівня обізнаності підлітків про шкідливі  звички та ставлення до них.

   Під час проведення опитування учням були запропоновані питання, які спрямовані на вивчення тих цінностей, які сьогодні домінують в середовищі учнівської молоді. Так, учні зазначають, що шкідливі звички спонукають  молодь до скоєння протиправних дій. Підлітки досить добре обізнані про негативний вплив тютюну,алкоголю на здоров’я. Найбільш значимими наслідками негативного впливу шкідливих звичок  на здоров’я вважаються:

  • Обмеження фізичних можливостей
  • Поява залежності
  • Прояв зовнішньої непривабливості
  • Матеріальні витрати

   Проведені заходи сприяли поповненню та закріпленню знань про здорове життя. Здобувачі освіти дізналися про негативний вплив шкідливих звичок,  поповнили знання про ведення здорового способу життя.

  Формування здорового способу життя в ліцеї не обмежується проведенням місячника. Тому, на протязі всього навчального року, наші класні керівники, майстри в/н, соціальний педагог та практичний психолог, бібліотекар, медична сестра, вихователь гуртожитку у своїх виховних годинах не раз ще згадають про це важливе для кожної людини поняття!