Круглий стіл – зустріч з учасниками АТО

16 жовтня в ДНЗ “Браїлівський професійний ліцей ” відбувся круглий стіл – зустріч на тему: “Війна очима солдата. Мир – Україні!”. Захід відбувся за участю адміністрації ліцею, учасників АТО, викладачів та учнів. Учасники АТО  – колишні учні ліцею: Микола Леонтієвич Окаєвич , голова ветеранів АТО, добровольці – Порощук Ігор Валерійович, Воловода Євген Костянтинович. В.о. директора ліцею А.А.Сопун привітав гостей і подякував за зустріч. Такі зустрічі молоді необхідні, щоб знайти своє місце в житті, щоб через спілкування з учасниками бойових дій, зрозуміти справжню історію України. Щоб знати кому дякувати за мирне небо над головою.

Із назви круглого столу  “Війна очима солдата. Мир – Україні! ”  зрозуміло, що розглядалися важливі питання сьогодення, а саме, необхідність миру в Україні, припинення війни на сході.

Учень 10групи Ковтун Володимир презентував проект “АТО – неоголошена” війна, в якому нагадав основні події 2014р.: Майдан, анексія Криму, початок АТО.

Голова спілки ветеранів АТО М.Окаєвич звернув увагу на те, що 20 браїлівчан пішли з перших днів війни добровольцями, а сьогодні 100 земляків пройшли через АТО, захищаючи рідну землю. На жаль, не повернувся з війни молодший сержант Микола Семенюк, який загинув від вогнепального поранення неподалік Зайцевого. М.Семенюк служив у 72-й бригаді навідником – оператором бойової машини. Був душею для товаришів, мужньо виконував бойові завдання.

Хвилиною мовчання пом’янули героя-земляка і всіх, хто віддав своє життя за Україну.

Порощук Ігор та Воловода Євген пригадали перші бої, хоч згадувати те минуле важко. “Хочеться щоб війна скінчилась і був мир”, – казали хлопці. Кожен з присутніх висловив своє бачення забезпечення миру в Україні. Важливим залишилось одне на всіх рішення  –  мирне життя має бути в єдиній неподільній державі.

Колектив учнів підготували  відеофільм про наших ліцеїстів – учасників АТО. Запрошені з великою цікавістю його переглянули, адже там демонстрували світлини зняті нашими захисниками, безпосередньо, на передовій.

Пастухова Аня та Пастухова Каріна учениці 14 групи зачитали прізвища всіх ліцеїстів, які пішли добровольцями в АТО.” Ми гордимося ними. Завдяки їм ми навчаємось. Вони не злякались і першими стали на захист Батьківщини”, – сказали дівчата.

Першокурсниці Залевська Діана та Настенко Анастасія, учениці 7 групи , привітали гостей віршованими рядками.

Засідання круглого столу – зустрічі пройшло в теплому колі всіх присутніх. На жаль, не всі запрошені змогли прийти на зустріч, але в майбутньому є надія зібратись більшим колективом ветеранів АТО.

Діти вручили гостям квіти.