Тиждень комісії природничо-математичного циклу

«Учень – це не посудина, яку потрібно наповнити, а факел, який треба запалити»

К.Ушинський

17 по 22 грудня в ліцеї проходив тиждень комісії природничо-математичного циклу. В рамках тижня на учнів очікували, відповідно плану, наступні заходи:

Понеділок

17 грудня

Відкриття тижня О.С.Черній
Виставка стіннівок «Я пізнаю світ» Члени МК
Виставка «Друге життя використаних речей» Члени МК
Вівторок

18 грудня

Захист мультимедійних презентацій «Моя професія і…» Члени МК
Біологічний Брейн-ринг О.В.Скульський
Середа

19 грудня

Математична вікторина «Шанс» С.М.Богатченко
Інтелектуальне математичне шоу «Краса і мужність проти науки» С.В.Дрозд
Четвер

20 грудня

Позаурочний захід «Фізичний вернісаж» О.С.Черній
Природничо-математичний квест С.В.Дрозд, члени МК, учнівське самоврядування
П’ятниця

21 грудня

Виставка «Хімія навколо нас» К.В.Суханова
Позаурочний захід з хімії «Хімічний марафон»
Протягом тижня Десятихвилинки: «А чи знаєте ви?!» Члени МК

    Протягом тижня було проведено різноманітні виховні заходи, виставки організовані викладачами з залученням учнів, змагання . 

     Протягом тижня діяла виставка стіннівок під гаслом «Я пізнаю світ», організовану методистом ліцею С.В.Дрозд, участь в якій взяли участь представники з усіх навчальних груп. Так за результатами оцінок, виставлених незалежним журі, було визначено трійку кращих стіннівок:

– І місце – стіннівка учениці групи №8 – Колоцінської Л. «Фізики жартують»;

– ІІ місце – стіннівка учениці групи №14 Котюк Д.  «Космічна фізика»

– ІІІ місце – стіннівка учнів групи №9 Басістого І., Демчука О. «Країни великої сімки». 

     Цікавою була виставка виробів з підручних матеріалів «Друге життя використаних речей». В даній виставці учні проявили себе з творчої сторони і відкрили присутнім можливість використання, здавалося б уже використаних речей, в подальшому повсякденному житті. За результатами виставки було визначено:

– Найкращий новорічний виріб – Чорномаз О., учениця групи №6;

– Найкраща ідея практичного використання пластику та поліетилену – Миронюк Х., Казмиришина М., Самовол А.

– Вироби з дерева – Климчук Л. – учень групи №13.

       Конкурс презентації «Моя професія і…», в якій учні показати взаємозв’язок професії, представниками якої вони є, та одного чи декількох предметів природничо-математичного циклу. Таким чином було визначено переможців:

– І місце – учениця групи №8 – Миронюк Х.

– ІІ місце – учні групи №7;

– ІІІ місце розділили  учні групи №13 Тарковський Ю., Сініцин О. та групи №15 Ротарь Д., Барський Д.

      Цікавим та змістовним був позаурочний захід «Біологічний Брейн-ринг», проведений Скульським О.В., між учнями групи №5 та №9, де в нелегкій боротьбі перемогу здобули учні групи №9.

       Викладачем Дрозд С.В. було проведено інтелектуальне математичне шоу «Краса і мужність проти науки», в якому змагались три команди І, ІІ та ІІІ курсів навчання, представники професії «Кухар», «Кондитер». Представники команд проявили рішучість, стійкість, оптимізм, волю до перемоги і вміння знаходити правильне рішення в нелегкій боротьбі. За результатами конкурсу І місце посіла команда «Stars» учнів ІІ курсу(група №14), ІІ місце – команда «Lucky»  І курсу  (група №7) та ІІІ місце – команда «Smart» ІІІ курсу (група №4).

     Викладачем С.М.Богатченко  було проведено математичну вікторину «Шанс»  між учнями групи №5 та №9, в якій перемогу здобула команда учнів групи №5

       Позаурочний захід «Фізичний вернісаж» – викладачем фізики Черній О.С.

       Гарною подією тижня  був природничо-математичний квест між збірними І, ІІ та ІІІ курсів навчання. В даному заході учні мали проявити не лише швидкість в подоланні ввідстані між станціями, але й швидкість в прийняті рішення, розум, винахідливість та вміння приймати швидке та правильне рішення в нестандартних ситуаціях. В  результаті нелегкої боротьби, в якій задіювались усі вміння та навики учнів,  перемогу здобула команда «Розумні і нездоланні» збірна ІІІ курсу (група №4 і 8), ІІ місце команда «Шнурки» – другого курсу навчання та ІІІ місце посіла команда «Шухер» збірна  першого курсу (група №6 і 7).

     Цікавим та змістовним був захід з хімії «Хімічний турнір», проведений викладачем хімії К.В.Сухановою, між збірними команд ІІІ та ІІ курсів навчання. В нелегкій хімічні й боротьбі перемогою стала дружба.

    Досить змістовною та цікавою для учнів та медпрацівників стала загальноліцейна виставка «Хімія навколо нас», організована К.В.Сухановою та учнями 7 групи, в якій було представлено експонати та вироби різної продукції, які засвідчили той факт, що хімія дійсно навколо нас.

  В рамках тижня керівником фізичного виховання Сухановим В.С. було проведено змагання з волейболу між командами ліцею. В підсумковому змагані на полі  зустрілися збірна ліцею проти чемпіонів – учнів групи №5. В нелегкій боротьбі перемогу все ж таки здобула збірна.

    На заходах використовувались інтерактивні форми навчання, інформаційно-комунікаційні технології, використовувалися різні форми групової та індивідуальної роботи з учнями (викладачі Суханова К.В., Дрозд С.В., Скульський О.В.), учні проявляли активність та зацікавленість в усіх проведених заходах. Як підсумок найактивніших учнів було нагороджено грамотами, дипломами та подяками.