Мітинг-реквієм

     Мітинг-реквієм

   «Ми пам’ятаємо біль Афганістану »-  під таким девізом  пройшов мітинг-реквієм 16 лютого в ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей» . «Молитва матері мене врятувала» , –  слова, сказані учасником тієї далекої афганської війни, майстром в/н О.П.Луньовим, глибоко вразили душі молодого покоління.

  Учні віддали данину шани всім тим, хто загинув  у війні, хто повернувся живим, але зазнав глибоких моральних травм на все життя.  Особлива увага була звернута на вшанування пам’яті воїнів- «афганців» колишніх учнів  Браїлівського професійного ліцею, які загинули у далекій країні Афганістан, а це Добжанський Юрій, Огороднік Михайло, Подвласов Федір, Лавренчук  Олег, Кучер Павло, Сімончук Анатолій.

  Мітинг-реквієм проходив біля меморіалу воїнам- «афганцям», який розташований на території ліцею та  був відкритий завдяки ініціативі  викладача математики Сичика А.П та заступника з ВР Перепечая В.О. кілька років тому.

Після мітингу-реквієм в рекреаційній залі було проведено зустріч з воїнами-афганцями Луньовим О.П. – працівник нашого закладу, майже два роки був рядовим солдатом на ворожій тереторії, Довганєм О.П. -рядовий солдат та Лозинським В.Г. – полковник, які поділилися з присутніми своїми спогадами про ті далекі неспокійні часи, часи болю та переживання їх та їхніх близьких. Було переглянуто фільм про випускників нашого ліцею які повернулися “Грузом 200”. Учні ліцею та викладач історії Укста В.Ю. розповіли про ті далекі і довгі часи втрат молодих юнаків.