Участь у VIІ Регіональному фестивалі технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини»

24 травня 2019 року на Європейській площі міста Вінниці відбувся VIІ Регіональний фестиваль технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини».

       Організаторами фестивалю були Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Вінницький  державний центр естетичного виховання учнів  ПТНЗ.

     Метою фестивалю  є розвиток творчих технічних ідей, обмін досвідом серед професійно-технічних навчальних закладів регіону та здійснення професійної орієнтації учнівської молоді. Однією з особливостей фестивалю є те, що він дає можливість випускникам шкіл області ознайомитися з професіями, які презентують навчальні заклади професійної освіти.

     На Європейській площі  розмістили яскраві виставкові  експозиції учні та викладачі 28 ЗП (ПТ) області, а також Вінницьке вище професійне училище департаменту поліції і охорони та Вище професійне училище Львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Фестиваль технічної творчості Вінниччини відвідали керівники області та гості свята  Державний навчальний заклад «Браїлівський професійний ліцей» є постійним учасником фестивалю. Увазі відвідувачів представлені експонати та майстер-класи з кожної професії.

     Так,  учні з професії «Слюсар-електромонтажник» демонстрували діючі експонати: «Нові методи керування технологічноми процесами», «Автоматизація  вуличного освітлення».  Пріоритетним у роботі цих експонатів є використання  новітніх технологій та  економія  електроенергії (учень 5 групи Коваль Володимир).

     Особливу цікавість викликали у відвідувачів майстер-класи професійного спрямування.

     Так, учениця з професії «Офісний службовець; Оператор комп’ютерного набору» презентувала  майстер-клас «Створення віртуального 3D туру по Браїлівському  парку» (Чорномаз Олена 6 гр). Учениця демонструвала навички створення  віртуальної екскурсії, яку можна переглянути в Іnternet .

    Учні з професії «Водій автотранспортних засобів» проводили майстер-клас «Комп’ютерний автотренажер» для відпрацювання навиків практичного водіння. Особливістю його є відпрацювання водійських навичок в різних погодних умовах,  який точно відображає  рух транспортних потоків у місті та за його межами, змінюючи стан погоди та час доби. Все дозволяє створити умови водіння максимально наближеними до реальних.

      Учень з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» презентував  майстер-клас «Діагностика  агрегатів автомобілів без демонтажу». Використовував  пристрій, який відображає внутрішній стан деталей автомобіля на великому екрані, це дає можливість встановити характер і ступінь зносу деталей, агрегатів автомобіля і двигуна, коробки передач, роздавальної коробки та головної передачі без їх розбирання.

       Професія «Кухар; кондитер» презентувала майстер клас «Мистецтво  карвінгу». Карвінг це мистецтво художнього різання  по овочах і фруктах, що використовується для оформлення страв. ( Пастухова Каріна, Мовчан Тетяна 14 група).

     Майстер клас  з «Приготування млинців із різними начинками» користувався особливою популярністю, тому що  можна було їх заразу ж скуштувати та обрати начинку на свій смак.

   Крім того вироби: Коровай «Весільний», Торт «Фантазія», Торт «Весільний», пироги, різноманітна  кондитерська  випічка  нікого не залишили байдужими.

    Особливою увагою  відвідувачів фестивалю користувалася  фото-зона в українському стилі.

   Наші учні з великим задоволенням спілкувалися з майбутніми абітурієнтами та розповідали про переваги тої чи іншої професії в напрямку професійно технічної освіти.