ДЕКАДА З ПРОФЕСІЇ “КУХАР. КОНДИТЕР”

Традиційно в ліцеї на початку березня проводиться декада з професії «Кухар. Кодитер». Цьогоріч здобувачі освіти, спільно з майстрами виробничого навчання Пастуховою Оксаною, Гоцуляк Лесею, Хижуком Миколою, Макогон Оксаною, Тюренко Людмилою та викладачами спеціальних дисциплін Ярошевич Зоєю, Ковтун Людмилою, провели презентацію своєї професії для всіх учнів ліцею: підготували виставку творчих робіт учнів, методичних напрацювань педагогів та провели конкурс тематичних стіннівок на тему: «Я в професії» серед навчальних груп першого, другого, та третього курсів (гр. 13 – К; 23 – К; 33 – К; 15 –ТК). І місце здобула група №13 – К. Також здійснили відеоподорож в Країну кулінарного мистецтва, створювали креативні композиції у хакатоні «Мистецтво карвінгу», приймали участь у веб-квесті «Здорове харчування», вивчали українські звичаї та традиції під час затишної чайної церемонії у гуртожитку.

Змістовною та веселою була кулінарна вікторина «Кмітливі кухарі», в якій змагалися дві команди: «Ерудит» та «Смаколики» в 4 турах. У запеклій боротьбі перемогу здобула команда «Ерудит».

Головним заходом тижня став конкурс професійної майстерності з професії «Кухар. Кондитер», в якому взяли участь здобувачі освіти групи 33-К. Свої навики та вміння майстерно демонстрували у виготовленні прикрас з мастики, приготуванні пісочного тіста, приготуванні заварного білкового крему, художньому оформленні корзиночок кремом. Крім цього, організаційний комітет підготував для конкурсантів цікаві тестові завдання для теоретичної частини конкурсу. Учасники показали свої вміння та знання на високому рівні. Переможці конкурсу професійної майстерності були нагороджені подарунками. Переможцями стали: І місце – Сігарьова Діана, ІІ місце – Стоян Анастасія, ІІІ місце – Косяк Жанна.

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися та тримаємо переможний стрій!