“Вишиванка – генетичний код нації”

« Вишиванка – генетичний код нації» – під такою назвою пройшов захід, який проводили вихованці гуртків « Рідне слово» та «Родина», керівники Т.В.Сваричевська та М.А.Бомк.

Керівники гуртків презентували виставку старовинних і сучасних подільських вишиванок, зокрема рушників, чоловічих і жіночих сорочок, картин та інших вишитих предметів побуту.

Цікавою була колекція вишиванок віри Григорівни Мосьондз, керівника сільського клубу села Олександрівка Вінницького району.

Учасниці заходу продемонстрували сорочки з родинних колекцій Катерини Макогон та Віри Мосьондз.

Т.В.Сваричевська особливу увагу звернула на рушник «Дерево роду», який є родинним генетичним кодом та оберегом всіх українських сімей.

М.А.Бомк змістовно та цікаво розповіла про вишивки своєї родини.

О.І.Червоняк розповів про сімейну реліквію – чоловічу сорочку зі столітньою історією.

А.Р.Лисак познайомив присутніх з сімейною традицією вишиванок свого роду, розповів по вишиванки бабусі та матері. Вишиванка пройшла важкі часи та залишилася незмінним символом нескореності українського народу.

Учасники свята, здобувачі освіти групи 13-К та 32-К надали багато пізнавальної та корисної інформації про українську вишивку.

В ході проєкту використано відеоматеріали, музичні твори, світлини здобувачів освіти та створено відеоролик «Моя вишиванка».

Дякуємо активним учасникам свята: Марині Попівнюк, Карині Покришці, Яні Циганській, Юлі Стемпель, Єлизаветі Твардовській, Діані Вернигорі, Вікторії Вернигорі та Оксані Сірман за позитивні емоції та натхнення продовжувати споконвічні традиції українського народу.