VI Регіональний фестиваль технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини»

         22 травня 2018 року на Європейській площі міста Вінниці відбувся VI Регіональний фестиваль технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини».

       Організаторами фестивалю були Департамент освіти і науки облдержадміністрації та Вінницький  державний центр естетичного виховання учнів  ПТНЗ.

     Метою заходу є розвиток творчих технічних ідей, обмін досвідом серед професійно-технічних навчальних закладів регіону та здійснення професійної орієнтації учнівської молоді. Однією з особливостей фестивалю є те, що він дає можливість випускникам шкіл області ознайомитися з професіями, які презентують навчальні заклади професійної освіти.

     Фестиваль технічної творчості Вінниччини відвідали представники Департаменту освіти і науки у Вінницької ОДА, в тому числі начальник департаменту В.Г. Бачинський.

    У заході взяли участь всі професійно-технічні навчальні заклади області.

    Державний навчальний заклад «Браїлівський професійний ліцей» є постійним учасником фестивалю. Увазі відвідувачів представлені експонати та майстер-класи з кожної професії.

     Так,  учні з професії «Слюсар-електромонтажник» демонстрували діючі експонати: «Ввімкнення світильника з допомогою телевізійного пульта», «Монтаж розподільчого щитка виготовлений на основі застосування нових виробів і матеріалів», : «Радіо-управління  асинхронним двигуном», «Монтаж  між поверхневого освітлення» (Колбасенко Леонід 13 гр.) Пріоритетним у роботі цих експонатів є використання  новітніх технологій та  економія  електроенергії.

     Особливу цікавість викликали у відвідувачів майстер-класи професійного спрямування.

     Так, учень з професії «Офісний службовець; Оператор комп’ютерного набору» презентував  майстер-клас «Створення 3D відео» (Федоров Олександр 8 гр).

     Учень демонстрував навички створення голограми, яку можна переглянути за допомогою голографічної піраміди. Особливо цікавим є створення і перегляд 3D альбомів, галерей та зберігання їх на комп’ютері  або Internet.

    Учні з професії «Водій автотранспортних засобів» проводили майстер-клас «Сучасний комп’ютерний автотренажер» для відпрацювання навиків практичного водіння (Азізов Олександр 13 гр.) Особливістю його є відпрацювання водійських навичок в різних погодних умовах,  який точно відображає  рух транспортних потоків у місті та за його межами, змінюючи стан погоди та час доби. Все дозволяє створити умови водіння максимально наближеними до реальних.

      Учень з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» презентував  майстер-клас «Діагностика деталей автомобіля за допомогою ендоскопу»  (Демчук Олександр 9 гр.). Використовував  пристрій, який відображає внутрішній стан деталей автомобіля на великому екрані, це дає можливість встановити характер і ступінь зносу деталей, агрегатів автомобіля і двигуна, коробки передач, роздавальної коробки та головної передачі без їх розбирання.

       Професія «Кухар; кондитер» презентувала майстер клас «Мистецтво  карвінгу». Карвінг це мистецтво художнього різання  по овочах і фруктах, що використовується для оформлення страв. Учениця працювала  над створенням композиції «Лебедине озеро» (Волянська Анжела 12 гр., Тхір Наталя  4 гр.)

     Майстер клас  з «Приготування млинців із різними начинками» користувався особливою популярністю, тому що  можна було їх заразу ж скуштувати та обрати начинку на свій смак.

   Крім того вироби: Коровай «Український», Коровай «Святковий», Торт «Подарунковий», Торт «Весняний бриз», Композиція «Sweet cake», пироги, вареники нікого не залишили байдужими.

    До уваги відвідувачів фестивалю також були представлені вироби декоративно-ужиткового мистецтва, фото-зона в українському стилі та майстер-клас з виготовлення великих квітів.

   Наші учні з великим задоволенням спілкувалися з майбутніми абітурієнтами та розповідали про переваги тої чи іншої професії в напрямку професійно технічної освіти.

   1 червня 2018р. до Дня захисту дітей навчальний заклад представив свої вироби та майстер-класи в м. Жмеринка на Європейській площі.