Зустріч з поліцейськими громади

07 грудня 2023 року, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», відбулася зустріч із поліцейськими офіцерами громади Богданом РУБАНСЬКИМ та Михайлом БОЖОЮ. Мета зустрічі – підвищення обізнаності прав та обов’язків дітей, привернення уваги до проблем подолання домашнього насильства, жорстокого поводження, підвищення рівня обізнаності громадян щодо форм насильства, алгоритми дії для потерпілих. Правоохоронці розповіли здобувачам освіти про поняття насильства та його види щодо жорсткого поводження з дітьми, булінгу, окремо поговорили про поняття домашнього насильства в сім’ї.

В ході спілкування із здобувачами освіти поліцейські наголосили, що якщо хтось став жертвою домашнього насилля, чи свідком таких дій, то він обов’язково повинен звернутися до відповідних органів, а не замовчувати. Зокрема зазначили про відповідальність, згідно чинного законодавства, яка наступає за протиправні дії. Наголосили на санкціях статей при вчиненні кримінальних та адміністративних правопорушень.

Також закладу передані пам’ятки про види насильства та про те, як протидіяти домашньому насильству, куди звертатися у випадку, якщо ви стали свідком, чи жертвою таких дій.

Зустріч проводилася у форматі конструктивного діалогу. Здобувачі освіти отримали кваліфіковані відповіді на запитання, що їх цікавили.