Символічним став загальноліцейний захід “Хліб всьому голова”

Український народ у ці листопадові дні вшановує пам’ять жертв Голодомору. 90 років минуло від того жахливого терору, який влаштували нам більшовики.

Символічним став загальноліцейний захід “Хліб всьому голова”, який провели викладачі Ярошевич З.М. та Ковтун Л.А. 23 листопада. В цей день зібралися, щоб вшанувати його величність – ХЛІБ. Розпочали з молитви “Отче наш”, в якій одним із семи прохань є слова “…Хліб наш насущний дай нам сьогодні…”

Атмосфера заходу була емоційною, яка мотивувала задуматися над ціною і важливістю праці хлібороба. Присутні ознайомилися із традиціями, пов’язаними з хлібом, його виробництвом, вартістю та значенням хліба у трагічних сторінках історії нашої країни – Голодомору 1932-33рр.

Учні ділилися знаннями про свята, звичаї та традиції, пов’язані з хлібом. Звучали народні пісні про хліб у виконанні Богдани Мукоїд, Катерини Пастухової, Анастасії Стоян, Вікторії Дуднік.

Захоплюючою була розповідь викладача історії Бомк М.А. про диво-короваї, якими славиться вся Україна. Викладачка звернула увагу, що “Традиційні обрядові хліби Вінниччини” увійшли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Усіх присутніх пригостили подільським короваєм та випічкою.

Цінуємо пам’ять про невинно загиблих під час Голодомору!

Пам’ятаємо про подвиг наших Захисників сьогодні!

Цінуємо хліб, цінуємо Україну!