Приєднуємось до свята вишиванки!

День вишиванки – поки ще не офіційне і відносно нове народне свято. Свято було засноване в Чернівцях у 2006 році. Студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували ідею акції “Всесвітній день вишиванки” і прийшли одного дня в українському традиційному одязі. Спочатку акцію підтримали кілька десятків студентів і викладачів університету, але в подальші роки свято вийшло на всеукраїнський рівень, до нього приєдналася українська діаспора по всьому світу, а також всі охочі підтримати Україну.

Вишиванка – своєрідний унікальний код українського етносу з зашифрованими оберегами та знаками. Вона зберігає історію і традиції нашого народу. Вишиті сорочки здавна допомагали українцям зберегти свою ідентичність.  Для популяризації носіння українського етнічного одягу започатковане міжнародне свято. У третій четвер травня щорічно у світі відзначається День української вишиванки. В День вишиванки люди по всьому світу надягають українські національні костюми, приходять в них на роботу. До свята проходять конкурси на кращу вишиванку.

 Вже традиційно у державному навчальному закладі «Браїлівський професійний ліцей» долучаються до міжнародного свята. Працівники та здобувачі освіти надягли найкращі вишиванки та продемонстрували свою щиру любов до традицій нашого народу.