Державна поетапна атестація та державна кваліфікаційна атестація у ДНЗ “Браїлівський професійний ліцей”

У період з 22 по 24 червня 2022 року, відповідно до графіку проведення, здобувачі освіти ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей» складали державну поетапну атестацію та державну кваліфікаційну атестацію на присвоєння відповідного розряду за напрямами підготовки.

Свої навики та уміння, за підсумками виробничої практики та навчання, продемонстрували учні 1,2 та 3 курсів.

Так, 22 червня здобувачі освіти групи 14-ТЕ складали ДПА з професії «Слюсар-електромонтажник» на присвоєння 3 розряду та демонстрували свої знання і вміння, зокрема, виконання монтажу різних видів електропроводок та способи підключення реверсивного магнітного пускача.

Здобувачі освіти групи 22-К складали ДКА з професії «Кухар» на присвоєння 4 розряду та демонстрували навики приготування страв з м’яса, риби, птиці та овочів.

23 червня здобувачі освіти групи 13-К складали ДПА з професії «Кухар» на присвоєння 3 розряду, де показали практичні навики приготування страв з овочів, яєць, напівфабрикатів та перших страв. Здобувачі освіти групи 21-Е складали ДКА з професії «Слюсар-електромонтажник» на присвоєння 4 розряду. Учасники захищали підготовлені проекти по електромонтажу різних систем та виконували практичні завдання. Завершальним етапом став іспит учнів випускної групи 33-К, який відбувся 24 червня, на присвоєння 3 розряду з професії «Кондитер». Попередньо вони вже отримали 4 розряд з професії «Кухар». Кожна учениця підготувала власний проект з приготування кондитерського виробу, який захищала та демонструвала зроблений виріб. Здобувачі освіти здивували кулінарними шедеврами виготовлення тортів, тістечок з різних видів тіста у поєднанні з вишуканими кондитерськими прийомами оздоблення виробів.