Інформаційна година з метою профілактики шкідливих звичок за участі поліцейських офіцерів громади

Велика увага у ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей», приділяється превентивній роботі. Традиційними є зустрічі з представникам поліції  Жмеринщини.

      23 вересня  в актовій залі ліцею відбулась чергова розмова про шкідливі звички  в рамках інформаційної години за участі поліцейських офіцерів громади Божа Михайла Володимировича та Рубанського Богдана Сергійовича.

   Зустріч розпочала заступник директора ліцею  з виховної роботи Богатченко  Світлана Михайлівна, яка повідомила мету інформаційної години та назвала короткі статистичні дані щодо  наслідків вживання наркотичних та психотропних речовин серед молоді.  Було продемонстровано соціальні відеоролики про негативний вплив шкідливих звичок.

Психолог ліцею Булах Алла Семенівна поінформувала здобувачів освіти про можливість психологічної підтримки в ліцеї, у разі потреби, а також розповіла  про причини залежностей у молоді, шкоду для здоров`я людини та варіанти  виходу з “критичних”, на перший погляд, ситуацій.

   Представники правоохоронних органів  інформували учнів про адміністративну та кримінальну відповідальність за паління у громадських місцях, зберігання та вживання наркотичних і психотропних речовин, а також відповіли на запитання учасників заходу. Учні цікавились з якого віку наступає адміністративна відповідальність за паління у громадських місцях, до кого можна звернутись, щоб повідомити про злочин  та ін.

    Директор ліцею Андрій Романович Лисак подякував гостям за участь у заході  та змістовну бесіду. Здобувачам освіти  ще раз нагадав про заборону паління на території ліцею.