207-а річниця з дня народження Тараса Григоровича Шевченка

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає з покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Григорович Шевченко. Велич Кобзаря – у величі всієї України і в особистій долі кожного українця. Цього року ми вшановуємо 207-у річницю від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка, чия безсмертна спадщина – одна з найбільших вершин людства.

Вже традиційно в державному навчальному закладі «Браїлівський професійний ліцей» проводяться Шевченківські дні. В цьому році ми активно долучилися до відзначення 207 роковини з дня народження Тараса Григоровича  Шевченка. Ми підготували загальноліцейний флешмоб в дистанційному форматі «Читаємо Шевченка», де педагогічний колектив ліцею читав щирі та проникливі поезії Великого Кобзаря.

В ході підготовки  до святкування, члени гуртка « Рідне слово»     працювали над літературними проєктом:  « Шевченко – у наших серцях» .

Гуртківці досліджували життєвий шлях поета, його творчість, шлях Шевченка – художника, перебування на Вінниччині.

Здобувачі освіти з великим натхненням виконували поетичні твори Т.Г.Шевченка.

Ми хочемо, щоб слово Шевченка звучало в кожній оселі, в кожній родині, щоб дорослі читали поезію разом зі своїми дітьми та онуками.

 В кожній групі нашого навчального закладу було проведено виховну годину: « 27 найпопулярніших поезій Т. Шевченка» та онлайн тест «Життя і творчість Тараса Шевченка».

Щиро дякуємо всім, хто долучився до підготовки та проведення цього заходу і гордо несе Шевченкове слово в своєму серці.

Шевченко – наш. Він для усіх століть,

Спаситель він для нас, для України.

Візьміть його вогонь, хоч крихітку візьміть.

І вас вже не поставлять на коліна.

                                          В. Кобець