Вшанування пам’яті героїв

Зала Слави ДНЗ “Браїлівський професійний ліцей” 22 лютого зібрала здобувачів освіти та викладачів на захід присвячений Героям Небесної Сотні. В нашому колективі вже сім років поспіль згадують події  18-21 лютого 2014 року. Присутні схилили голови перед героями Небесної Сотні, синами Вінниччини. Серед них підприємець, художник з міста Жмеринки Валерій Брезденюк, вінничанин  Максим Шимко , жмеринчанин, залізничник Леонід Полянський.

Емоційним був виступ викладача історії М.А.Бомк,  яка нагадала події 2013 – 2014рр., що “розбудили” українське суспільство і об’єднали в спільній меті – зберегти суверенітет держави, європейський вибір, людські цінності: честь та гідність.

В. о. директора ліцею А.Р.Лисак поділився з присутніми своїми спогадами про Максима Шимка, він був його учителем в школі №13 міста Вінниці.

Вперше Небесною Сотнею полеглих учасників акцій протесту назвала поетеса Тетяна Домашенко у вірші «Небесна сотня воїнів Майдану», який вона написала 21 лютого 2014 року.  Бомк Вероніка та Холявіна Інна зачитали вірші поетеси присвячені Небесній Сотні.

Колектив ліцею хвилиною мовчання вшанував загиблих героїв за Україну.

З гордістю і вдячністю віддаємо шанування і повагу тим, чия самопожертва стала запорукою перемоги Революції Гідності, торжества незламного українського духу над підступними спробами нас упокорити. Пам’ять про Героїв буде вічною! Слава Україні! Героям Слава!