Всеукраїнський радіодиктант до Дня української писемності та мови

    9 листопада в Україні відзначається державне свято – День української писемності та мови, метою якого є – згуртування та консолідація українців навколо рідного слова.

    Це свято було започатковане 9 листопада 1997 року Указом Президента України № 1241/97 “Про День української писемності та мови”.

   Українська мова входить до третього десятка найпоширеніших мов світу. Окрім того, вона є результатом інтеграції трьох діалектів праслов’янської  мови. Сучасна українська мова налічує близько 256 тис. слів і включена до списку мов, які успішно розвиваються в наш час.

   Ми пишаємося тим, що все більше українців долучаються до вивчення та популяризації рідного слова,  зростає престиж української мови в усьому світі.

  Традиційно до Дня української писемності та мови проводиться радіодиктант національної єдності. Таку акцію започаткували 2000 року. Цьогоріч проводився ХХ ювілейний радіодиктант.

   Педагогічні працівники Державного навчального закладу «Браїлівський професійний ліцей», дотримуючись карантинних санітарних норм, активно долучилися до загальнонаціонального флешмобу з написання диктанту під назвою «Виклики книжкової ери».

   Народна мудрість стверджує, що без рідної мови не може повноцінно існувати жодна людина. Рідна мова дорога їй, як саме життя!

   Ми горді тим, що українська мова – милозвучна, співуча, солов’їна, багатогранна!Тож бережімо, вивчаймо, удосконалюймо та шануймо її!