Проведення місячника цивільного захисту

Відповідно до «Плану основних заходів цивільного захисту області на 2020 рік» затвердженого розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 03.01.20року №2 з 17 вересня по 17 жовтня 2020 року проведений Місячник Цивільного захисту з метою роз’яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і територій, матеріальних та культурних цінностей та довкілля від негативних наслідків надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання населення поводження в екстремальних умовах, пропаганда діяльності єдиної системи цивільного захисту і її структурних підрозділів.

Місячник цивільного захисту проводився під керівництвом вчителя захисту України, Рака Олександра Миколайовича.

6.10.2020 року було проведені навчальні тренування, які носили чіткий характер. Здобувачі освіти разом із викладачами виконували заходи з евакуації з навчального захисту.

На стадіоні ліцею вже традиційно під час заходу зібрались: учні ліцею, адміністрація закладу на чолі з в.о. Лисак Андрієм Романовичем та працівники ДСНС міста Жмеринки.

В.о. директора Лисак Андрій Романович виступив перед учнями з промовою про те, як важливо дотримуватись правил безпечного поводження під час пожежі.

Пожежна команда продемонструвала свої дії під час надзвичайної ситуації.

Учні побачили сучасний пожежний автомобіль і дії пожежників під час надзвичайних ситуацій.

12 жовтня 2020 року було проведено об’єктове тренування ланки пожежогасіння у гуртожитку ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей». На заході були присутні : медичний працівник, вахтер, майстри та класні керівники навчальних груп та здобувачі освіти, що проживають в гуртожитку. Під час тренування злагоджено відпрацьовано дії ланки пожежогасіння при пожежі в гуртожитку.