Дистанційний челендж під гаслом «Я-європеєць! Україна – це Європа!»

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників. Відправною точкою на шляху до започаткування відзначення Дня Європи вважається Декларація Шумана, оприлюднена 9 травня 1950 року. Цей історичний документ, направлений на об’єднання під єдиним керівництвом вугільних та сталеплавильних ресурсів низки європейських держав, насамперед Франції та Німеччини, заклав підґрунтя європейської інтеграції.

В Україні урочисті заходи проводять щорічно у третю суботу травня згідно з Указом Президента “Про День Європи”  №339/2003 від 19 квітня 2003 року. Варто нагадати, що Україна – єдина держава-не член ЄС, в якій на державному рівні відзначається День Європи. У самій Європі цей день відзначають 9 травня відповідно рішення, ухваленого у 1985 році на саміті Ради ЄС у Мілані.

  Цього року День Європи в Україні припадає на 16 травня.

    Державний навчальний заклад «Браїлівський професійний ліцей» також приєднався до заходів з нагоди даного свята. Так, в ліцеї, відповідно до наказу №64-О від 12 травня 2020 року дистанційно проведено челендж під гаслом «Я-європеєць! Україна – це Європа!» Метою заходу було художньо-естетичне виховання молоді засобами художнього слова, популяризація загального європейського культурного надбання серед здобувачів освіти, утвердження спільних європейських цінностей, співдружності всіх націй континенту.

     В.о. директора ліцею Лисак А.Р. відмітив оригінальність відеопривітань, високу активність здобувачів освіти.

     Так, за підсумками челенджу, перемогу здобули:

   1 місце – Мовчан Тетяна –  14 група;

Русілова Світлана, Бомк Вероніка, Холявіна Інна, Гижицька Валерія   – 7 гр.

  2 місце – Лисак Анастасія – 6 гр.;

                  Мовчанюк Маріанна – 3 гр;

  3 місце – Котюк Дарина – 14 гр., Залевська Діана – 4гр., Августенюк Віталій та Калюжко Валентин – 5 гр.

   Заслуговують уваги відеопривітання Бермес Дар´ї – 4 гр., , Ковтуна Володимира – 10 гр., Климчука Леоніда – 13 гр., Пастухової Каріни – 14 група.

Грамоти та подяки чекають на Вас після закінчення карантину!