Тиждень професії “Кухар; кондитер”

З 18 по 22 березня 2019 року проходив тиждень професії «Кухар; Кондитер». 

Мета і задачі тижня

1. Підвищення інтересів учнів до обраної професії.

2. Здійснення зв’язку теорії і практики.

3. Виховання стремління до досягнення більш високих результатів при отриманні професії кухар; кондитер.

4. Надавання можливості учням для самовираження, як особистості.

5. Виховання почуття відповідальності за доручену справу, почуття колективізму, єдності.

Програма тижня передбачала проведення конкурсу з професії, кулінарної вікторини, відкритих уроків, виставок творчих робіт учнів та педпрацівників.

      Учнями з даної професії були підготовлені стіннівки  на тему «Я в професії».

       Особливо цікавим був конкурс фахової майстерності «Кращий за професією» серед учнів групи №14  майстер в\н Яніцька Л.М., викладач Ярошевич З.М.

       Метою конкурсу було перевірка фахових знань теоретичної, професійно-практичної підготовки, вдосконалення професійних навичок,  уміння учнів застосовувати  теоретичні знання у практичних навичках, застосування сучасних технологій кулінарної справи.

       В програмі конкурсу відбувся  теоретичний тур, де учні показали свої знання з технології борошняних кондитерських виробів; основ санітарії та гігієни, охорони праці.

      В практичному турі конкурсанти працювали над створенням композицій, використовуючи фрукти та овочі, демонстрували рівень техніки виконання складної нарізки овочів. Показали уміння сервірування  столу за обраною тематикою.

Основні вміння та навики конкурсанти мали можливість продемонструвати під час приготування основної страви: котлети фаршированої ананасом та сиром та приготування складного гарніру. Журі оцінювали смак страви, дотримання технології приготування та подачу, відповідно до вимог сучасності.

Кращими в даному конкурсі були визначені:

І місце – Котюк Дар’я,

ІІ місце – Пастухова Каріна,

ІІІ місце – Мовчан Тетяна.

Вітаємо переможців!!!

        Захоплення, інтерес, зацікавленість з вивчення своєї професії учні показали також при проведенні кулінарної вікторини, яку провела майстер в\н Макогон  О.В. та при проведенні відкритого уроку з технологій  приготування їжі на тему: «Значення страв з овочів у харчуванні, класифікація за способом теплової обробки. Процеси що відбуваються в овочах під час  теплової кулінарної обробки. Заходи по збереженню вітамінів «С». викладачем З.М.Ярошевич.