День цивільного захисту

        Згідно з планом роботи ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей», планом виховної роботи, планом підготовки ліцею з Цивільного захисту та учнів з предметів: «Основи здоров’я», «Захист Вітчизни» в розділах «Основи цивільного захисту» та «Основи медико-санітарної підготовки», з метою перевірки та закріплення теоретичних знань, умінь і навичок з Цивільного захисту населення та основ здоров’я, відпрацювання дій в разі техногенної катастрофи, терористичного акту чи іншої надзвичайної ситуації в ДНЗ «Браїлівський професійний ліцей»  було проведено День цивільного захисту.

       На протязі дня були відпрацьовані дії персоналу в умовах надзвичайної  ситуації – при виникненні пожежі в приміщенні навчального корпусу та дії персоналу ліцею в умовах надзвичайної ситуації – при отриманні сигналу «Радіаційна небезпека» з виникненням загрози радіаційного зараження.

        З метою відпрацювання екстреної евакуації в разі виникнення надзвичайної ситуації, учні за тривожним сигналом покинули навчальний корпус. Після рапорту про виведення всіх учнів із зони ураження, на стадіоні ліцею проведено майстер-клас  щодо користування первинними засобами пожежогасіння для учнів та працівників навчального закладу.

У вестибюлі ліцею розміщена виставка учнівських газет, приурочених до Дня цивільного захисту. Класні керівники груп підготували та провели виховні години з теоретичної підготовки учнів до дій в разі виникнення загрози терористичного акту, артобстрілу, техногенної катастрофи. Крім того, учні повторили правила поведінки в разі виявлення підозрілих об’єктів та вибухонебезпечних речовин.

День цивільного захисту проведено організовано. Адміністрація ліцею, вчителі та учні продемонстрували готовність до дій в надзвичайних ситуаціях, до виконання запланованих заходів поставилися відповідально. Поставлене завдання та мета проведення Дня цивільного захисту досягнута.