Місячник цивільного захисту

     Окупація частини території України, значна ймовірність ескалації конфлікту на сході та у ценрі держави, загострення суспільно-політичної ситуації, високий рівень терористичної та диверсійної загрози у країні зумовлює необхідність проведення тренувань з цивільного захисту.

        Відповідно до плану роботи навчального закладу  та на виконання плану “Підготовки керівного складу формувань цивільного захисту, постійного складу ліцею на 2017 -2018 навчальний рік” з метою роз’яснення державної політики, спрямованої на забезпечення безпеки та захисту населення і території, матеріальних і культурних цінностей,  довкілля від негативних наслідків, надзвичайних ситуацій, їх попередження, навчання поводження в екстремальних умовах   20.09.2017  у ДНЗ “Браїлівський професійний ліцей”було проведено тренувальне навчання з учасниками навчально – виховного процесу.

         У рамках навчання була проведена навчальна тривога та евакуація учнівського на педагогічного складу під час навчального процесу. Також особлива увага була приділена мешканцям гуртожитку,  була проведена навчальна екстрена евакуація учнів. У задумі навчання передбачалося, що в одній із кімнат загального користування гуртожитку має бути виявлений підозрілий пакунок. Учасники навчання – учні, персонал гуртожитку – з розумінням і відповідальністю чітко виконували інструкції. Керуючись спеціальними покажчиками маршрутів,  мешканці гуртожитку за 13 хв. залишили п’ятиповерхову будівлю і вийшли до встановленого місця збору.

Крім навчань, було проведено позапланові інструктажі учнів з пожежної безпеки та виховні години “Як діяти у надзвичайних ситуаціях”.

Підбиваючи підсумки, керівник тренування зазначив, що навчання пройшло злагоджено, повчально, і в цілому визначеної мети було досягнуто.